dijous, 10 de novembre del 2011

GIMP- Imatge

A la classe de GTIC hem treballat una de les altres eines bàsiques com es la imatge amb l’ajuda d’un programari lliure com el Gimp.
Les imatges de mapa de bits es composa en una àrea rectangular a partir d’una matriu de punts anomenats píxels. Aquestes imatges són les generades amb la càmera de fotos, un scanner, etc.
Les característiques:
Grandària:  Fa referència a la quantitat de píxels que té la imatge. És important fer la foto amb el major de píxels possible per poder apropar la imatge, modificar-la, ampliar-la... Ja que després sempre tens temps a treure’n.  

Pes: és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes o algun dels seus múltiples. [1G-1.000MG-1.000.000KB]

Profunditat de color: Fa referència al nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge. Defineix cada punt en un color diferent. [ més colors més qualitat). Si suprimim colors queden taques ja que el pas d’un color a un altre és molt marcar i no hi ha gradacions.

Resolució: és la relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. [més píxels més resolució] si es simplifiquen els píxels simplifiquem el color.
Bmp: . . . . .  (es guarda cada punt per el color negre)
Jpg:  1X(5) (es guarda un punt cada 5 de negres)






En aquesta primera imatge he retallar un fragment de la imatge original


                                                                                                                                                                 








A la segona imatge he reduït el nombre de píxels del conjunt de la imatge. Per tant, podem observar que alhora d’ampliar la imatge, la seva qualitat es inferior ja que podem distingir millor els píxels i la formació de taques que és deu a la manca de la profunditat de color de cada píxel. [menys píxels menys profunditat de color]









A continuació podem veure que a la tercera imatge, he retocat amb diferents eines dos elements.  
Per la banda dreta, a la imatge original s’observen unes lletres blanques en canvi en aquesta imatge no, ja que amb l’eina de seleccionar he copiat i enganxat petits fragments fins ha fer desaparèixer les lletres.
A la banda esquerra podem veure que en la imatge origina hi ha un quadre amb una dona amb dos mitjons vermells, en canvi en aquesta imatge, amb l’eina de clonar he fet eliminar un dels mitjons.







Aquesta última imatge, és l’original. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada