dimarts, 27 de setembre del 2011

Interactivitat

Edu3.cat




Vanner Bush (a mitjans del segle XX) va proposar un model per millorar la comunicació científica; Enllaçar conceptes de llocs diferents connectats automàticament a través d'uns punts de connexió.
Va imaginar una màquina per posar-ho en pràctica però no va ser possible a causa de la tecnologia de l'època. Més edavant la tecnologia va avançar i els ordinadors van començar a treballar amb textos, sons i imatges.


Ted Nelson va crear un nou projecte anomenat "Xanadu" que es tractava d'una xarxa molt semblant a l'actual Internet. Aquest projecta va fracassar però va donar lloc a importants innovacions com ara: "Hipertext": un nou model de la informació relacionada i "Hipermèdia": que va incloure els sons les imatges i les animacions.


Douglas Englebart i el seu equip d'investigadors van fer una seria de invents molt importants com per exemple, el retoli, que permetia una comunicació interactiva amb l'ordinador.
A partir d'aquí van aparèixer els primers programes interactius com ara: CD-ROM capaç d'emmagatzemar imatges i músiques. I el que va tenir més èxit de tots van ser els videojocs.


Gràcies a la xarxa d'Intarnet a més de tenir aplicacions educatives i lúdiques també en té de socials i comercials. Això a facilitat la interacció amb altres persones intercanviant missatges, interessos...
La clau del sistema interactiu és la "interfície" que és el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre persones i l'ordinador





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada