diumenge, 25 de setembre del 2011

El Llenguatge i la Llengua

En l’àmbit de la comunicació es pot considerar que la llengua és el mitja bàsic per transmetre informació, però en canvi l’ús del llenguatge està condicionat aspectes cultural i socials.

És a dir, el llenguatge és l’instrument que diferents cultures i societats fan servir per comunicar-se entre elles, en aquest sentit per exemple no s’interpretarà de la mateixa manera un senyal a un país asiàtic que a un occident.

També hi ha el llenguatge extern, el que fer servir per comunicar-nos amb els altres, i el llenguatge reflexiu que serveix per comunicar-nos amb nosaltres mateixos.

Llenguatge verbal i llenguatge no verbal
Tots els missatges tenen codis lingüístics en relació a cada context, els quals les persones han de disposar prèviament de les competències culturals i socials per entendre i decodificar aquests missatges i poder-se comunicar correctament entre elles. Els humans tenim un codi, els animals un altre.

Hi ha signes o senyals que en relació a cada àmbit cultural es poden entendre, és a dir, codificar i en altres no.    
Dins de l’àmbit de la comunicació no verbal podríem dir que els senyals són per ser obeïts i els signes són per ser entesos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada