dimarts, 27 de setembre del 2011

Llenguatge no verbal amb Elisabet Olivé i Montse Guals


He trobat un vídeo molt interessant on entrevistant a la Montse Guals, especialista en la moda i la imatge personal i ens dóna alguns trucs per captar els senyals del llenguatge no verbal.



Interactivitat

Edu3.cat




Vanner Bush (a mitjans del segle XX) va proposar un model per millorar la comunicació científica; Enllaçar conceptes de llocs diferents connectats automàticament a través d'uns punts de connexió.
Va imaginar una màquina per posar-ho en pràctica però no va ser possible a causa de la tecnologia de l'època. Més edavant la tecnologia va avançar i els ordinadors van començar a treballar amb textos, sons i imatges.


Ted Nelson va crear un nou projecte anomenat "Xanadu" que es tractava d'una xarxa molt semblant a l'actual Internet. Aquest projecta va fracassar però va donar lloc a importants innovacions com ara: "Hipertext": un nou model de la informació relacionada i "Hipermèdia": que va incloure els sons les imatges i les animacions.


Douglas Englebart i el seu equip d'investigadors van fer una seria de invents molt importants com per exemple, el retoli, que permetia una comunicació interactiva amb l'ordinador.
A partir d'aquí van aparèixer els primers programes interactius com ara: CD-ROM capaç d'emmagatzemar imatges i músiques. I el que va tenir més èxit de tots van ser els videojocs.


Gràcies a la xarxa d'Intarnet a més de tenir aplicacions educatives i lúdiques també en té de socials i comercials. Això a facilitat la interacció amb altres persones intercanviant missatges, interessos...
La clau del sistema interactiu és la "interfície" que és el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre persones i l'ordinador





diumenge, 25 de setembre del 2011

El Llenguatge i la Llengua

En l’àmbit de la comunicació es pot considerar que la llengua és el mitja bàsic per transmetre informació, però en canvi l’ús del llenguatge està condicionat aspectes cultural i socials.

És a dir, el llenguatge és l’instrument que diferents cultures i societats fan servir per comunicar-se entre elles, en aquest sentit per exemple no s’interpretarà de la mateixa manera un senyal a un país asiàtic que a un occident.

També hi ha el llenguatge extern, el que fer servir per comunicar-nos amb els altres, i el llenguatge reflexiu que serveix per comunicar-nos amb nosaltres mateixos.

Llenguatge verbal i llenguatge no verbal
Tots els missatges tenen codis lingüístics en relació a cada context, els quals les persones han de disposar prèviament de les competències culturals i socials per entendre i decodificar aquests missatges i poder-se comunicar correctament entre elles. Els humans tenim un codi, els animals un altre.

Hi ha signes o senyals que en relació a cada àmbit cultural es poden entendre, és a dir, codificar i en altres no.    
Dins de l’àmbit de la comunicació no verbal podríem dir que els senyals són per ser obeïts i els signes són per ser entesos. 

dijous, 15 de setembre del 2011

Qui sóc?

Hola em dic Berta Jané Badia, tinc 18 anys i visc Argentona (Maresme).
Aquest any he començat a estudiar el grau d’Educació Infantil a la Universitat Ramon Llull “Blanquerna” 
Avui dia 15 de Setembre inicio aquest Blog que espero poder anar omplin i que la gent el llegeixi i també i participi.