divendres, 30 de desembre del 2011

Tancament del bloc

Aquesta és la meva última publicació en aquest bloc.
La veritat és que mai m’hauria imaginat que un bloc pugés donar tant de sí.
Apart d’haver experimentat el que era un bloc, també he pogut gaudir i descobrir molts altres programes que fins feia poc no els tenia present, com per exemple: el Glogster  per fer murals digitals, el Googel Docs que és una excel·lent eina per col·laborar i compartir un document amb els companys, el Prezi  que és una aplicació de presentació online... i moltes altres més.

Durant aquets tres últims mesos he anat publicant tot el que hem anat treballant a les classes de GTIC i COED. Penso que és una manera de tenir-ho organitzat i de fàcil accés alhora d’estudiar o d’aquí uns anys vulgar consultar alguna cosa.
Ha estat una experiència  positiva i no dubto que en un futur proper tingui un altre bloc o seguir amb aquest.



 A reveure!!!!!

dijous, 15 de desembre del 2011

Xtec.cat i edu365.cat


Formen part del Departament d'Educació , Generalitat de Catalunya.


La web d'XTEC és molt útil com a mediadora per a fer tràmits per els docents. Està dirigida tant als alumnes com als professors, per tal de poder compartir informació, idees, notícies, etc, i per aprendre contínuament i estar al corrent de novetats educatives
Des dels seus inicis, la XTEC ha volgut ser un instrument al servei de la inclusió de les TIC en la tasca pedagògica.


edu365.cat

Edu365.cat és un portal educatiu, orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies, que es basa en les infraestructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).

divendres, 2 de desembre del 2011

A la classe d’avui dia 2 de Desembre del 2011 he recitat davant de tota la classe un poema d’en Miquel Martí i Pol.
El poema és el següent:
Després 

No serà falaguer, l'estiu, i la tardor
-saps prou com l'estimàvem-
serà potser en excés melangiosa.
Quan s'escurcin els dies te'm faràs més
present,
perquè el silenci fa més densos
els records, i més íntim el temps
que ens és donat per viure'ls.
A ulls clucs et veuré: tot serà tu
per la cambra, pels llibres, en la fosca.
Després passaran anys i esdevindràs
translúcida
i a través teu estimaré el futur
potser sense pensar-te ni sentir-te.
Arribaràs a ser una part tan íntima
de mi mateix, que al capdavall la mort
se t'endurà de nou quan se m'endugui.

                                                                      Miquel Martí i Pol

Biografia






Tot i que ho portava ben preparat, personalment crec que m’he posat molt nerviosa durant la recitació i això m’ha perjudicat principalment en dos factors, alhora de vocalitzar i la velocitat. Tot i així estic contenta amb el resultat obtingut.  



És interessant saber: 
La incidència de la seva poesia arriba fins i tot a les escoles com ho demostren els llibres Primavera (1978) i Hivern (1980).

L’any de la seva mort es publicà un poemari infantil dividit en dues parts: d’una banda, Per molts anys! presenta un poema per a cada mes de l’any.
De l’altra, Bon Profit! És un conjunt de poemes al voltant de diferents àpats.

dijous, 1 de desembre del 2011

Fluxograma amb Gliffy

És una aplicació online per crear, compartir diagrames i col·laborar. Funciona a través d’un navegador web en la concepció cloud computing, sense la necessitat d’instal·lar software en l’ordinador. Pots guardar i realitzar copies dels teus documents i crear una varietat de diagrames, dibuixos, etc




CmapTools

És un ambient client- servidor que permet a tots els usuaris de totes les edats i disciplines construir i compartir els seus mapes conceptuals. És una bona eina per representar coneixements i es atraçada per tothom.

La tecnologia permet enllaçar mapes conceptuals, es poden publicar en un Blog, enviar-los per correu electrònic, pujar-los a una pàgina web, incorporar imatges, vídeos, etc



A partir d’un petit  text que en Jordi Simó ens va mostrar, vam tenir que crear un mapa conceptual, escollint les paraules claus enllaçades amb connectors.

Per tal de tenir d’una manera esquemàtica i organitzada les idees principals. 








El plaer de llegir, el gust per escoltar

Recercant per Internet, he trobat un article molt interessant de la revista "Cent llibres" (tardor 2011) publicat en el blog “CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA”



Un poema que no entenem pot resultar intel·ligible en veu d'un rapsoda amb talent. Un text que ens sembla avorrit ens pot fer somriure si qui el llegeix l'interpreta en clau d'humor. Una narració poc atractiva ens pot deixar bocabadats si aquell que la llegeix en veu alta ens transmet l'entusiasme que li produeix. Aquests són només alguns exemples dels resultats que pot exercir una bona lectura en veu alta entre aquells que escolten.

La lectura en veu alta és un text amb doble ànima, la de l'autor i la del lector. El lector compren el text, l'absorbeix, se'l fa seu, l'expressa i el transmet. Entremig, un bon ritme que respecti la puntuació, una dicció correcta, la projecció de la veu adequada a l'espai i al públic, i una interpretació que sense renunciar a l'esperit del text tingui personalitat pròpia. 
I el paper de l'oïdor? Escoltar una bona lectura és un plaer. Ens distreu, ens encoratja a llegir, ens admira la capacitat expressiva del lector, ens transmet sensacions... Ens ensenya a escoltar.